Frida Lumme klarar Corona med SLS Online

Frida Lumme undervisar på distans med SMART Learning Suite och SLS Online


SMART Exemplary Educator Frida Lumme, sfi-lärare på Kinda lärcentrum berättar:

"Nu är hösten här och vi kan väl alla intyga att det har varit en väldigt annorlunda vår/sommar, inte minst i skolans värld. Jag arbetar som sfi-lärare och för mig har våren varit väldigt speciell då vi haft distansundervisning i alla grupper. Att lära sig ett nytt språk helt på distans är inte lätt för alla.

Det tog några veckor innan eleverna blev varma i kläderna och jag kom underfund med hur jag skulle lägga upp undervisningen. Eleverna har tidigare arbetat mycket med iPad kopplat till SMART Board i skolan vilket gjorde att jag även kunde använda det som pedagogiskt verktyg på distans. Jag vill slå ett slag för SLS online som har varit guld värt för mig och mina elever. Jag har haft genomgångar och eleverna har arbetat självständigt eller samarbetat på distans. Vi har gjort utvärderingar i SMART Respons varje vecka vilket resulterat i att jag som pedagog kunnat följa upp undervisningen och se vad varje individ utvecklat för kunskaper. Vi har fördjupat oss i digitaliseringens värld och både jag och flertalet elever har insett att det faktiskt fungerar med distansundervisning, vilket vi kan dra nytta av i framtiden. Inget ont som inte har något gott med sig.

Nu blickar vi framåt mot ett nytt läsår då vi fortsätter med distansundervisning till viss del men också platsundervinsing med vissa restriktioner. Jag har idag äntligen träffat mina elever och vi startade så klart med övningar i SLS.

Stor eloge till alla lärare/pedagoger därute som kämpar. Keep on going!"


/ Frida Lumme