SMARTee Det globala Projektet

SMARTee - Det Globala projektet del 3

 

I SMART Learning Suite finns det en övning i SMART lab som heter Shout it out. Den går ut på att eleverna skickar upp text eller bild till SMART Boarden i klassrummet. Man kan lätt starta den under en lektion om man vill få in elevernas åsikter, vad de lärt sig, tankar kring ett ämne eller annat.

Jag ville ta övningen till en annan nivå och prova att låta de andra länderna skicka in ord till min SMART Board. Då passade det utmärkt att "World hello day" kom (21 november). Min idé var att låta eleverna i våra sex klasser skicka upp hej-ord eller hälsningar till varandra på olika språk. Allt skulle samlas i en aktivitet som jag sedan kunde ta en skärmdump av och publicera på World hello day.

På morgonen den 20 november startade jag en aktivitet i Shout it out och gav numret till aktiviteten till lärarna i projektet. Jag startade även en Google Hangout och delade min skärm. Adressen till Hangouten gav jag till lärarna. Nu kunde deras elever börja skicka in ord. Jag väntade med spänning genom att titta på Hangouten.

Först ut var Tyskland, där läraren skickade in en hälsning eftersom eleverna inte hade vanliga lektioner den dagen. En stund senare blev det full aktivitet när Finland anslöt sig. Jag fick prata med eleverna och såg live hur de skickade in ord till min dator. Efter lunch var det dags för mig att ha lektionen då mina elever skulle skicka in sina ord. Det var första gången den gruppen använde Shout it out. Det var inga problem för dem att fixa det. De var så entusiastiska och klassrummet fylldes av glädje och engagemang.

En kille blev så fascinerad när han såg att det han skrev kom upp på SMART Boarden att han snabbt var klar med sina tre ord, så jag lät honom skicka in tre ord till. En tjej kom på att hon kunde skicka upp smiley. Efter lektionen skickade läraren från Sydafrika in en hälsning då hennes elever hade prov den dagen och inte kunde vara med. På grund av tidsskillnaden lyckades vi inte få USA att delta denna gång. Bilden nedan visar resultatet. Jag är jätte nöjd!

Shout it out med de andra länderna är något vi absolut kommer att prova igen. Vi var överraskade att det var så enkelt och att tekniken fungerade så bra. Lite justeringar i organisationen och nästa gång vi provar hoppas vi få aktivitet i alla våra sex klasser.

Nästa stora händelse blir innan lucia då projektets maskot kommer med posten från en av klasserna i USA. Vår maskot, SMARTee, är ett mjukisdjur i form av en bäver. Han ska få vara med och fira lucia!

/Lotta Ramqvist It-pedagog på Birgittaskolan.

 

<< Tillbaka till SMART Blogg

Utbildning

Hur kan man använda digitala verktyg i undervisningen?

 

SMART UTBILDNING

SMARTKlubben

Användarföreningen med 25 000 medlemmar, välkommen!

 

SMARTKLUBBEN

Support

Hör av dig till oss om du har frågor eller om det krånglar.

 

SMART SUPPORT

Återförsäljare

Det är viktigt att köpa av SMART ackrediterade återförsäljare.


ÅTERFÖRSÄLJARE