SMARTee Det globala Projektet

Film om SMARTee - Det Globala projektet:

SMARTee - Det Globala projektet del 1

 

Den 17 september var det ”Global Collaboration Day”. Jag och fem andra SEE:s, SMART Exemplary Educators, startade då igång ett stort projekt. Vi är lärare från sex skolor från fem olika länder (Sverige, Finland, Tyskland, USA och Sydafrika).

 

Våra elever har olika typer av funktionsnedsättningar. I det här projektet ska vi med teknikens hjälp samarbeta globalt. Den klass jag har valt för projektet hade inför den 17 september förberett sig och tillverkat en e-bok där eleverna presenterade sig själva och de hade gjort en film där vi sa HEJ till de andra skolorna.

 

När den 17 september kom var vi alla taggade att få se hur skolorna såg ut i de andra länderna och att få se vad de skapat. Med hjälp av Google Earth kunde vi resa runt och zooma in skolorna och sen tittade vi på vad de hade producerat till oss. Eleverna var fascinerade och ville lära sig mer. Så nu har vi kommit igång med vårt projekt och det känns jättekul.

 

Om två veckor ska vi skriva elektroniska vykort till de andra klasserna och kanske använda Skype för att få träffa någon av klasserna IRL (in real life). Vi ska även börja jobba i SMART amp, vilket känns helt fantastiskt kul eftersom det är nytt för mig. SMART amp kommer att vara grunden i vårt projekt, vår gemensamma knytpunkt där vi kan samarbeta oberoende av tidsskillnader.


Beskrivning av projektet

Detta är våra idéer:

• Våra elever ska få komma i kontakt med andra elever med liknande funktionsnedsättningar på andra platser i världen.
• Några av våra elever har svårt att samarbeta i klassrummet, men hur fungerar det att samarbeta med någon som bor på andra sidan jorden? Det ska bli spännande att få se om tekniken hjälper eleverna att jobba tillsammans med nya kompisar.
• Vi kommer att låta eleverna jobba på en gemensam digital plattform som vi har utformat efter vårt behov (SMART amp) och dessutom förstärka med annan digital teknik som t.ex. Skype, e-böcker eller att göra filmer.
• Eleverna får träna mot läroplanens mål i ett sammanhang där de har riktiga mottagare.

 

SMART amp som plattform

Projektet utgår från SMART amp. Här kan eleverna lägga in texter, ljud, bilder, symboler, länkar, e-böcker och filmer och i realtid kan vi jobba tillsammans fast vi bor i olika tidszoner.

 

Gemensam maskot med egen blogg

Vi har en gemensam maskot som hjälper oss att hålla en röd tråd genom hela projektet. Det är en bäver som är köpt i Calgary. Det var i Calgary i somras, på en stor konferens som SMART ordnade för oss SEE:s, som idén för detta projekt startade. Just nu är han i Finland men ska snart resa vidare. Alla våra skolor kommer att få besök av honom och det är något som eleverna verkligen ser fram emot. Då ska de få blogga om vad han gör hos oss och hur det ser ut i Sverige. Vi hoppas att det är snö när han kommer hit så han får åka pulka!

 

/Lotta Ramqvist It-pedagog på Birgittaskolan.

<< Tillbaka till SMART Blogg

Utbildning

Hur kan man använda digitala verktyg i undervisningen?

 

SMART UTBILDNING

SMARTKlubben

Användarföreningen med 25 000 medlemmar, välkommen!

 

SMARTKLUBBEN

Support

Hör av dig till oss om du har frågor eller om det krånglar.

 

SMART SUPPORT

Återförsäljare

Det är viktigt att köpa av SMART ackrediterade återförsäljare.


ÅTERFÖRSÄLJARE