SMART Blogg

Läs om hur andra pedagoger använder SMART Board och SMART Learning Suite i undervisningen. 

Ingen teknik utan pedagogik

 

Jag heter Ulrika Eriksson och jag jobbar på Svenstaviks skola, Bergs kommun, Jämtland i en åk 4 och detta är mitt lilla motto i mitt arbete med digitala verktyg och dit räknas ju mitt arbete med SMART Board in.

 

Ingen teknik utan pedagogik
Det viktigaste med att använda digitala verktyg i undervisningen tycker jag är att man som lärare har ett klart mål med VARFÖR man använder det. Det är ingen mening med en massa digitala verktyg om det inte finns en pedagogiska tanke bakom.

 

Som lärare är mitt fokus på hur jag på bästa sätt kan stötta mina elever att nå så långt som möjligt utifrån alla sina olika förutsättningar, jag jobbar mycket med att anpassa min undervisning så att alla elever ska kunna ta till sig den. Med en SMART Board i klassrummet så lyfts hela min undervisning, den känns både mer modern och mer utmanade för mig och mina elever.

Läs mer

SMART Exemplary Educators SEE
SMARTee Globala projektet Lotta Ramqvist SMART Exemplary Educator

SMARTee - Det globala projektet del 4

 

Nu är vårt projekt avslutat för det här året. När vi startade Det globala projektet hade vi ingen aning om att det kunde bli så bra. Vi är sex lärare i fem länder som har använt ny teknik för samarbete och kommunikation. Vi jobbar alla på specialskolor. Mina elever nämner i sina utvärderingar flera saker som jag tar med mig.

 

Mina elever nämner i sina utvärderingar flera saker som jag tar med mig:

  • De älskade projektets maskot, SMARTee som åkte mellan länderna.
  • Träffa nya vänner, förstå att det finns fler som dem på andra platser i världen.
  • Eleverna gillade verkligen samarbetsytan SMART amp och Shout it out. Alla kunde delta på sin nivå.
  • Kontakt i realtid har varit värdefullt för att ge eleverna en förståelse för att de andra eleverna finns på riktigt.

Läs mer

SMARTee - Det globala projektet del 3

 

I SMART Learning Suite finns det en övning i SMART lab som heter Shout it out. Den går ut på att eleverna skickar upp text eller bild till SMART Boarden i klassrummet. Man kan lätt starta den under en lektion om man vill få in elevernas åsikter, vad de lärt sig, tankar kring ett ämne eller annat.

Jag ville ta övningen till en annan nivå och prova att låta de andra länderna skicka in ord till min SMART Board. Då passade det utmärkt att "World hello day" kom (21 november). Min idé var att låta eleverna i våra sex klasser skicka upp hej-ord eller hälsningar till varandra på olika språk. Allt skulle samlas i en aktivitet som jag sedan kunde ta en skärmdump av och publicera på World hello day.

Läs mer

SMARTee Globala projektet Lotta Ramqvist SMART Exemplary Educator
SMARTee Globala projektet Lotta Ramqvist SMART Exemplary Educator

SMARTee - Det globala projektet del 2

 

Jag, två lärare och en klass på min skola deltar i ett projekt som jag tidigare har skrivit om i denna blogg. Vi är fem länder (Sverige, Tyskland, Finland, USA och Sydafrika) som använder SMART´s programvaror för att samarbetas och lära oss om varandra.


Just nu jobbar vi ivrigt med att få allt att fungera med SMART amp. SMART amp är som jättestora online papper som man delar ut till sina elever. När jag för första gången användande amp i klassen blev en av mina elever så betagen att hon hoppade upp och ner på sin plats och pekade på kompisen och på SMART Boarden. Hon insåg att hon kunde se det kompisen ritade i SMART amp både på SMART Boarden och på sin egen dator eftersom alla delade papper.

Läs mer

SMARTee - Det globala projektet del 1

 

Den 17 september var det ”Global Collaboration Day”. Jag och fem andra SEE:s, SMART Exemplary Educators, startade då igång ett stort projekt. Vi är lärare från sex skolor från fem olika länder (Sverige, Finland, Tyskland, USA och Sydafrika). Våra elever har olika typer av funktionsnedsättningar. I det här projektet ska vi med teknikens hjälp samarbeta globalt. Den klass jag har valt för projektet hade inför den 17 september förberett sig och tillverkat en e-bok där eleverna presenterade sig själva och de hade gjort en film där vi sa HEJ till de andra skolorna.

 

Läs mer

SMART Exemplary Educators SEE Summit Calgary 2016
SMART Exemplary Educators SEE Summit Calgary 2016

SEE Lotta Ramqvist och Marie Horn om SEE Summit i Calgary

 

I juli fick vi, Marie Horn och Lotta Ramqvist åka till Calgary i Kanada för att delta på SMART:s konferens för SMART Exemplary Educators.

 

55 lärare från olika delar av världen deltog. SMART visade vad de har för planer med SMART Learning Suite, vilket var väldigt intressant. Det kommer flera spännande funktioner, alla utvecklade för att göra lärares arbete enklare men även mer gamification för elever.

 

Läs mer

Utbildning

Hur kan man använda digitala verktyg i undervisningen?

 

SMART UTBILDNING

SMARTKlubben

Användarföreningen med 25 000 medlemmar, välkommen!

 

SMARTKLUBBEN

Support

Hör av dig till oss om du har frågor eller om det krånglar.

 

SMART SUPPORT

Återförsäljare

Det är viktigt att köpa av SMART ackrediterade återförsäljare.


ÅTERFÖRSÄLJARE