SMART Bridgit logo

SMART Bridgit®

- mjukvara för distansundervsining

 

Om du lärare undervisar elever som befinner sig på olika ställen i Sverige eller i världen finns det en rad tekniska lösningar som underlättar för dig och höjer utbildningens standard.

Vad är SMART Bridgit

Vad är SMART Bridgit?

Med mjukvaran Bridgit kan du och dina elever dela datorskärmar med varandra oavsett var ni befinner er och på det viset se och visa vad ni gör på era respektive datorer. Du som lärare kan exempelvis dela din datorskärm så att alla elever kan se den och följa det du gör på den. Du kan visa hur eleverna ska utföra olika uppgifter, hur de ska söka på internet och så vidare.

Du kan även låta eleverna dela sina datorskärmar, antingen med dig eller med hela gruppen.

 

Det är även möjligt att ta över och styra varandras datorskärmar. Om du som lärare ser att en elev har problem med en uppgift kan du ta över elevens skärm och visa hur han ska gå vidare. Eleven sitter då och tittar på vad du gör på hans eller hennes dator. SMART Bridgit klarar av att dela nio olika datorer.

 

Tillför ljud och bild under fjärrundervisningen

Det är bra att kunna se och höra varandra när ni delar datorskärmar. Det finns en mängd olika lösningar som ger olika kvalitet på ljud och bild, exempelvis Skype. Med hjälp av Skype kan ni prata med varandra samtidigt som ni ser varandra i en liten ruta på datorskärmen.

För att få högre kvalitet i ljud och bild behövs en videokonferensutrustning med mikrofoner, högtalare och filmkameror.

 

Distansundervisning med SMART Bridgit mjukvara
Fjärrundervisning och SMART Bridgit mjukvara

SMART Board och distansutbildning

Om du har en SMART Board i ditt klassrum kan du optimera din undervisning online. Med SMART Board är det inte bara möjligt att dela datorskärmar med varandra, ni kan också dela allt som sker på den gemensamma ytan, SMART Board. Det bästa är om eleverna också har en SMART Board i det rum där de befinner sig, annars kan de följa lektionen på sina datorer eller iPads.

Du genomför lektionen precis som vanligt på SMART Board. Eleverna kan se det du gör på sin SMART Board eller på sin dator och eleverna kan bidra till den gemensamma ytan precis som i ett vanligt klassrum. Du som lärare gör det du känner dig trygg med, undervisar i SMART Learning Suite på din SMART Board, precis som du gör när eleverna sitter i samma rum.

 

SMART Board iQ

- fler möjligheter för online-utbildning

 

Med SMART Board iQ kan du och dina elever dela arbetsyta var ni än befinner er, kontakta oss så berättar vi mer!

 

SMART Board iQ för distansutbildning

Utbildning

Hur kan man använda digitala verktyg i undervisningen?

 

SMART UTBILDNING

SMARTKlubben

Användarföreningen med 25 000 medlemmar, välkommen!

 

SMARTKLUBBEN

Support

Hör av dig till oss om du har frågor eller om det krånglar.

 

SMART SUPPORT

Återförsäljare

Det är viktigt att köpa av SMART ackrediterade återförsäljare.


ÅTERFÖRSÄLJARE